Przejdź do głównych treściPrzejdź do wyszukiwarkiPrzejdź do głównego menu
środa, 10 września 2025 11:27
Reklama

JUŻ NIEDŁUGO ADDIO POMIDORY

POMIDORY. Już niedługo będziemy się z nimi żegnać na rok. Z tymi ogrodowymi. Ale jeszcze można je jeść z cebulką, w sałatce, można je kisić, przerabiać na keczupy i przeciery do zup, ale najlepiej smakują prosto z krzaczka
JUŻ NIEDŁUGO ADDIO POMIDORY
kaz1

POMIDORY. Już niedługo będziemy się z nimi żegnać na rok. Z tymi ogrodowymi. Ale jeszcze można je jeść z cebulką, w sałatce, można je kisić, przerabiać na keczupy i przeciery do zup, ale najlepiej smakują prosto z krzaczka
Takie właśnie można kupić na Grabówcu, u przemiłego właściciela, pana Henryka Łaszczycha. Ale jak kupić? Otóż od kilku już lat pan Henryk sprzedaje je na straganiku z napisem SAMOOBSŁUGA, a straganik nie opodal domu, przy jezdni. Można tu kupić różne gatunki (i kolory) przesmacznych pomidorów, świeżutkie cukinie i taki sam szczypiorek. Wiosną bywały tam również rzodkiewki.
Kupujący, zarówno pułtuszczanie jak i ci, którzy lato spędzają w siedliskach za Narwią, czy też zabłąkani turyści, nadziwić się nie mogą, że właścicielowi opłaca się ta sprzedaż... w ciemno, że nie jest oszukiwany. A pan Stanisław powiedział TYGODNIKOWI: - Bardzo mnie zadziwił, zaciekawił i ucieszył ten rodzaj sprzedaży warzyw, który znam z zagranicznych wojaży. Nie spodziewałem się, że spotkam taki straganik gdzieś pod Pułtuskiem. A pomidory? Są genialne w smaku! Prawdziwe.
I jeszcze... Jako ciekawostka, pojawił się obok straganu UL TRZMIELI, KTÓRE ZAPYLAŁY KWIATKI POMIDORKÓW!!! Niezwykły to obrazek.


Podziel się
Oceń

Reklama
NAJNOWSZE EWYDANIE
Tygodnik Pułtuski
Reklama
ReklamaSprzedaż mieszkań Isbud
OtoDrobne
Reklama
Reklama
ReklamaVictoria recycling
ReklamaOdbiór elektrośmieci
Reklama
Reklama