Przejdź do głównych treściPrzejdź do wyszukiwarkiPrzejdź do głównego menu
piątek, 3 października 2025 21:42
Reklama

A TO CIEKAWE

A TO CIEKAWE
kot
A oto konserwa mięsna. W słoiku. Tak o niej mówi jej wytwórca Tomek Sobiecki: - Inspiracją był kanał pewnego preppersa i ODDAJ FARTUCHA oraz nieudane doświadczenia z kupowanymi produktami. W składzie mamy boczek, szynkę – część mielona i w kawałkach - karkówkę i oczywiście przyprawy. Konserwa jest poddana procesowi tyndalizacji, więc teoretycznie może być zdatna do spożycia póki zakrętka nie przerdzewieje.

Jej nazwa to nawiązanie do popularnego gulaszu angielskiego, a że z racji, że proces nadzorował Winston – smakował, czy mięso smaczne - wybór padł na GULASZ BRYTYJSKI.

Mniam! Miau!

GMD




 

Podziel się
Oceń

Reklama
NAJNOWSZE EWYDANIE
Tygodnik Pułtuski
Reklama
Reklama
Reklama
OtoDrobne
Reklama
Reklama
ReklamaVictoria recycling
ReklamaOdbiór elektrośmieci
Reklama
Reklama